God formiddag dere!

I dag startet dagen på kjøkkenet der jeg fikk tatt i bruk husmor ferdighetene mine, noe som i utgangspunktet ikke skjer så veldig ofte. Kjøkkenet er og har aldri vært min favoritt plass å være. Nå går vi snart inn i en nytt år og da skal det bli andre boller – der jeg skal vise mine husmor ferdigheter når det kommer til å lage mat. Jeg kan hvis jeg vil, jeg trenger bare en skikkelig kick start – så er jeg i gang.

Oppskrift til 1 grovbrød. Du trenger:

♥ 1/2 pk. (25 g) gjær ♥ 2 dl lunket vann/melk ♥ 1 ss olje ♥ 1/2 ts salt ♥ 1 1/2 dl grov sammalt hvete ♥ 1 dl fin sammalt rug ♥ ca: 2 1/2 dl hvetemel ♥

SLIK GJØR DU:

1. Rør ut gjæren i fingervarmt vann/melk i en bakebolle. Tilsett olje.

2. Rør inn salt og alt det sammalte melet (både sammalt hvete og sammalt rug.)

3. Tilsett hvetemel og elt deigen jevn og smidig slik at den slipper redskap og bolle.

4. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse. ( Ca 30 min. )

5. Ta deigen ut på bordet og lag en glatt kule som trykkes ut til en rund, flat deig med en diameter som tilsvarer brødformens lengde.

6. Rull deigen fast sammen og trill den til et jevnt brød.

7. Legg brødet med skjøten ned i en smurt avlang form.

8. La brødet heve under plast til ca: 30 min – til en times tid.

9. Pensle brødet med vann og lag forsiktig noen skrå snitt i overflaten, med en skarp kniv.

10. Stek brødet på 200 grader i midterste rille i ca: 30-40 min. Avkjøles på rist før servering.

 – Håper det smaker –